VERUS AOK MARATON MTB SŁUBICE 2017.

"Кожне змагання - це тандемне змагання, це "ти і велосипед" 
і не завжди все залежить тільки від твоїх фізичних можливостей".

08.04.2017. місто Слубіце мало спортивну подію. Напевно я ніколи не перестану дивуватися високому рівню підотовки до спортивних змагань у Польщі і кількості проведених змагань в один день. І так кожні вихідні. За підрахунками в цей день налічувалось більше 12 стартів на різний смак, розмір і вподобання. І як з цим вони тут живуть? )))






ПРО ОРГАНІЗАЦІЙНІ МОМЕНТИ: вдало обране місце локації; лагідні стартові внески; чітка розмітка маршруту; цікава траса, яка розрахована на різний рівень підготовки (діти, аматори, професіонали); велика кількість вболівальників, гостей; турботливі волонтери на трасі; перекриті поліцією головні дороги міста; присутні карети швидкої медичної допомоги і служби МЧС, а в парковій зоні пильнували безпеку ще й на квадроциклах; медалі, подарунки учасникам; гарячий обід усім бажаючим; онлайн трансляція події; розіграш-лотерея цінних подарунків телеплазми, спортивних речей і три новеньких велосипеда - один для дітей і два для дорослих!



ПРО ПОГОДУ: було 50%-50%, скоріше я холодній погоді скажу "ТАК" ніж "НІ". Мій старт розпочався за годину до... бо стояти було холодно, сидіти було холодно, навіть ходити, рухатися було холодно. Тому за годину до старту почала розігріватися, прикатуючи паркові кусочки траси. Але в цілому температура повітря була комфортна для веломарафону, температура повітря і температура тіла знайшли спільну мову. Під час гонки не було холодно але не було і жарко. 



ПРО СТАРТ: на страт приїхала майже хвилинка в хвилинку. І "опаздунам" залишилось місто десь там позаду, та я і не була проти, зате було усіх видно. На таймінгу тікали останні хвилини до старту, а конфіранс оголошував імена учасників першого ряду. Несподівано прозвучало і моє прізвище. Це мабуть якась помилка. З сусіднього ряду хтось звернувся до мене: " Яно, вперед!" Так я з гальорки перемістилась під стартову арку. Мій старт відбувся разом з лідерами і гостями.





ПРО ТРАСУ: для категорії "ДІТИ" гонка відбувалась на території  стадіону "САСІР"- Слубіцкої Асоціації Спорту і Рекреації. Для категорії "МІНІ" задоволення було  не так багато, одне коло приблизно в 13 кілометрів. Учасники "МЕГА" стартували останніми і мали найдовшу трасу в три кола. Траса не складна але цікава, та розслаблятися не було де, мало набору висоти але це і не дивно для такої рівнинної місцевості. Були хоч і не затяжні але силові підйоми, технічні місця з коріннями на спуску, сінглтреки і навіть пішкодралові кусочки траси.)))





ПРО СУПЕРНИКІВ: було нелегко, було з ким поборотися. Деяких дівчат я бачила всього лише два рази, один раз на старті і другий раз на подіумі. З деякими терлися пліч -о- пліч майже всю гонку, то вперед то в зад. Була запекла боротьба в якій не встигала подумати про "ну всьо - більше не можу, ну всьо - немає вже сил". Всі учасники тулили як на пожежу)  Напружено їдеться коли попереду сильніші за тебе, в стократ додається сил, коли ти від них на крок попереду. Лють і сльози з'являються коли перед фінішем повисає твоє третє місце на педелі. І нічого змінити вже не можеш, залишається тільки заспокоїтися, відремонтуватися і прийняти своє заслужене четверте місце з різницею в хвилину.





 ПРО ВРАЖЕННЯ: Фініш. Щасливий фініш. На цю подію чекала, з превеликим задоволенням смакувала. Все сталося як бажалося, а бажалося активного відпочинку, спортивного свята, нових знайомств і спілкування з однодумцями. Завдячувати цій імпрезі треба спортсмену активісту Криштофу Мурдза, якому вдалося залучити міську раду разом з бургмістром, знайти спонсорів, долучити велику кількість учасників, організувати на високому рівні веломарафон. 
Приємнмістю була онлайн трансляція, за мною слідкувала Україна і це додавало сил.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар