"Tour de KRUTI BUKI" - етап І (день перший)

Стартували ми з невеличкого польського містечка Slubice, що на кордоні з Німеччиною, звідти і розпочався наш "Tour de KRUTI BUKI". По ходу п'єси спортивний інтерес переміг і наш велоПОХІД набрав оберти і став велоПРОБІГом.



КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ:


І ДЕНЬ: 17.06.2017.
ТРЕК: Страва
СТАРТ:  Slubice ( Польща )

ФІНІШ:  Dresden ( Німеччина )

ДАЛЬНІСТЬ ПОЛЬОТУ: 196 км + 5 км ( без STRAVA ) = 200 км за день.

ЧАС В ДОРОЗІ: 9 годин

НАБІР ВИСОТИ: 1226м

ВРАЖЕННЯ ДНЯ:  по дорозі зустріли слонів, піймали (точніше зняли з ноги) кліща, відвідали піраміди, побачили вугільні кар'єри, а також найбільшу електростанцію в Німеччині, "офігєли" від  нереального кольору озер, здерлися на "РЖАВИЙ ЦВЯХ" і залишились без ночівлі...  і це не кажучи вже про побачені міста, містечка, архітектуру, дику природу, звірів...


ФОТОЗВІТ:



Перша зупинка була у  німецькому містечку Friedland. Манюня пекарня зі свіжими частечками і запашною кавкою. І зовсім не проблема порозумітися, навіть якщо ви не знаєте мови, люди в цих краях привітні, відкриті, гостинні. Це місце запам'ятається нам не тільки смачною кавою але і привітною пані, що допомогла нам з перекладом. Було дуже приємно, що випадковим перехожим небайдужі чужі ситуативні складнощі.




Після кави-брейк бодьоро крутимо далі  по землі Брагденбурзькій. Трішки розім'ялись, можна і накатити. Головним рульовим у нас був Сашко, він і задавав темп нашого руху, середня швидкість приблизно була  25+/- км на годину, а  з гірок і того більше.

Як же я тішилась, що ми знову разом спільною командою робимо те, що так любимо.
 Сашко як справжній джентельмен сам  тянув всі наші речі, ще і мене на колесі. Він захоплено казав, що так подорожувати по таким велодоріжкам одне задоволення, неначе в раю. А й справді, хто ще не був ровером у Європі, обов'язково раджу.
Одним словом - ЗРОБЛЕНО У ЄВРОПІ!!! 

Для європейця велодоріжка - це норма. У Європі велосипедисти мають свій окремий шлях 
(так - так, і це не тротуар або околиця проїжджої частини), окремо від автомобільної траси і пішохідного тротуару відгороджена і відзначена дорога, на якій їздять тільки велосипеди 
(там не паркують автомобілі і там не ходять пішоходи). Велодоріжки навіть мають свої світлофори на перехрестях і їм надають перевагу в русі автомобілі, якщо це передбачено в правилах дорожнього руху.

Ось так!!! Та про це я якось розповім окремо, а зараз їдемо далі. 


Їдемо далі, дивуємось, насолоджуємось. Проїжджаючи мимо якогось фестивалю, звичайно заїхали. Гучно грала музика, дратували запашні страви, бавились діти, чоловіки красувались в костюмах, а пожежна техніка була при параді. Не знаємо що за свято але схоже було на "День пожежника". Сашко був шокований  педантичністю  і порядком німців!  - "Шоб моя робоча машина була так укомплектована"!


Нитка маршруту завела нас до німецького містечка Peitz. 
Чесно кажучи, навряд би ми колись поїхали туди цілеспрямовано, якби не маршрут в переплетінні сільських доріг на шляху до Дрездена. Місто видатне своєю електростанцією, яка працює на бурому вугіллі і є найбільшою станцією такого типу в Німеччині. Поряд зі станцією ми проїхали між штучних озер, куди зливають воду після охолодження станції. Вода звичайно, чиста і тепла, а природа дивовижна. 
Це затишний куточок для лебедів, качок і подорожуючих.



Далі за планом Cottbus -  східна частина Німеччини. 
Доречі, місто Котбус розташоване на річці Шпреє і офіційно займає 3 (третє) місце серед велосипедних маршрутів але у нас був свій маршрут, складений заздалегіть Сашком.
Cottbus хоч і невеличкий але враження першого дня залишив найяскравіші. 
Ви не повірите але ми зустріли слона, я сама не повірила своїм очам... живий слон і я його бачу... А Саня прокоментував: " Нє, ну а чьо... все сходиться... Німеччина... слон..."



В парку Branitzer ми зробили паузу від кілометрів, від вражень, від кілометрових вражень. Пауза біля пірамід, біля справжніх  ландшафтних пам'яток.
Однією з найбільших є піраміда на воді - штучний острів на озері, а є ще піраміда на землі.
В середині цих пірамід знаходяться могили де покояться тіла засновників цього стародавнього парку. А навкруги плавають лебеді і літають лелеки.



Та на цьому  "гостинність" Cottbusа не закінчилась. Ось тут на мене напав кліщ, ні, це був величезний "кліщара" з величезними кліщами, який присосався і мало не з'їв мене але від людожера я була врятована героєм САНЧЬОПАНСО))))  Кліща не фоткали, бо дуже страшний, а ось  героя, будь ласка)))





 Треба ще розповісти про Geisendorf. 




Це якесь таємниче місце про яке мало шо можно знайти в інтернеті. Але з того що ми побачили з того і зробили висновки.

Geisendorf  - кар'єри видобутку вугілля. Місцевість відкрита як для вугілля так і для туристів.

Тут згадались і наші рідні шахти на Донбасі зі своїми запиленими териконами, і зі своїми шахтарями з підмальованими очима. В Geisendorf можна відвідати кар'єри з екскурсією там ще є  музей і місця для відпочинку.


Не знаю як там у кого, а у мене сил додається коли вбачаю такі живі, нереальні природні "фотошопи". Ось самі зацінуйте ... хоча  фотографії не на повну передають той екстаз. Ніколи ще не бачила такого "НАСИЧЕНО-ЧИСТО-БЛАКИТНОГО" кольору води - це виглядає надприродньо !!! ВАУ!!!
                                     Озера: Зедлитцер, Партвитцер, Зенфтенбергер...                                              І це не фотошоп...








Там же, в скупченні озер височіє Скульптурний Арт - Об'єкт  "Rostiger Nagel", а зрозумілою мовою - " Іржавий цвях". Башня зроблена з заліза і служить оглядовим майданчиком. 162 сходинки то витвір мистецтва: неповторні, заплутані з червоно-коричневої плати. Вага вежі 111 тон. Вартість побудови склала майже один мільйон євро. 

І нас ніщо вже не зупине ані 30 метрів над землею, ані 162 сходинки. Ми на горі і це перехоплює подих... це надає крила)))



  


Насичено.
Емоційно-переповнено.
По дитячому радісно.
А далі були пшеничні поля, тінисті  ліси, затишні містечка і десятки кілометрів велодоріжок.

Трішки притомились...


Цілий день ми крутили педалі, 
а Сашко все повторював, що у нас як справжній " Тур де ля Франс".


На фото посмішки сильніші за втому.



Пункт призначення Дрезден! УРА!
І ми відразу потрапляємо на гучний молодіжний фестиваль. Різкий контраст трішечки шокує, бо цілий день їхали по безлюдним полям, тихим лісам в гармонії з природою, це як майже медитація, а в кінці  потрапили в "Вальпургієву ніч". 
Pдавалось, що вся Німеччина тут. 
Це звичайно весело, але менше всього нам тоді хотілось "ФЄСТІВАЛІТЬ".
Хотілось якнайшвидше знайти свій хостл і прийняти горизонтальне положення тіла!!! Відшукавши на карті нічліг  розуміємо, що ми на місті, саме тут, де ніч обіцяє бути "ЗАПЕКЛОЮ". Фестиваль не входив в наші плани.
Ми заздалегідь житло вибрали але не забронювали, бо обраний нами хостл не передбачав бронь, а хотіли саме в ньому, бо сподобався, бо життєрадісний, бо незвично-яскравий.


Того вечора  хостели на які розраховували були всі переповнені і ми залишились без житла, добре, в одному із них дозволили скористатись ІНЕТОМ і ми могли  відшукати  собі щось нове але вже у іншій частині Дрездена. 
І наша подорож стала на 5 кеме більшою і на одну годину довшою ще і в круту горочку)))  Ура!!! Ми доїхали!!!



 Наше життя того вечора стало ще на один день ЩАСЛИВІШИМ))) Бо сталося як бажалося, здійснилося як хотілося)))

Немає коментарів:

Дописати коментар