Харків та Куп'янськ

Харків

Одже друга столиця України,  місто Харків. Прямі широкі проспекти з новим асфальтом, типові багатоповерхівкі, пішоходи, що бегут будь де через ті самі широки  проспекти  і водії, що завжди стартують з світлофорів ще на червоний.
Чогось це місто мене не приваблює. Якесь воно дуже правильне. Хоча історичний центр подобається.
У Харкові є метро, але воно геть інше ніж у Києві. Якесь низеньке та похмуре. Та ще  нескінченні підземні переходи(тут схоже на Київ). У Харківському метро вже нема жетонів, а є квитки, що компостируются як  у Київському швидкісному трамваю

А ось станція метро "23 серпня". Неділя. Опівдні. Багатолюдно


У Харкові багато парків. Після метро я зловив віруса і декілька днів болів. Але потім  не дивлячись на мороз таки вийшов на прогулянку у Саржин яр, що неподалік від Ботсада.


Тут є купель з джерельною водою, що, кажуть має одну температуру і влітку і зимою. На другий день я навідь покупався. Вода дійсно тепла - 8 градусів (що на морози відчувається як тепла). Нема приходу)). Тікі коли виходиш на мороз.


Іншого разу жили не у центрі, а у промисловому районі (більша частина Харкова). "Пройдусь по абрикосовой..." а я пробігусь по Дизельной, сверну на Енергетичну і по парку Машинобудівників погуляю я. А ще поблизу є вулиця Тракторобудівників...

Парк машинобудівників:


Харківська la tuor Eiffel:


Вид з окна нашого готелю.


Це з роботи. Ключи від усього міста.:



Куп'янськ

Місто Куп'янськ  мається бажання називати "Повітове місто Куп'янськ Слобідсько-Української губернії". І взагалі якщо б не було реклами та авто на центральному перехресті Куп'янська було б враження що опинився у 19 сторіччі.



Такий самий "уєздний" номер у готелю:



 Виявляється, що Куп'янськ справжня м'ясна столиця України. Мясо тут продається усюди. Нерідко у полі зору опиняється одночасно декілька м'ясних магазинів!








Маленький місткий  парк з дуже цікавим рельєфом у  дальний частині: 




Стадіон, на яком ще жевріє життя:


Зробили каток:


Прикраса лікарні:


 Самотня ялинка на колишній площі імені якогось революціонера:

 А цей дивний пам'ятник - на честь символа міста - бобрака!


Найцікавіше в Купянську - це його округа. Тут рай для мисливців, рибалок, любителів бездоріжжя, рік, пагорбів, лісів і степів. Тількі Оскол чого вартий.







Зустрів такий собі вхід в гору:



Гірнича освіта каже що це виконаній по старим технологіям та з використанням рельєфу бункер, але хочется вірити, що це таки вхід у  підземелля))

Закинутий крейдяний кар'єр




А взагалі Куп'янськ ще і рибна столиця, бо тут знаходиться СП «Українська Східна Рибна Компанія» що є найбільшим виробником  риби на сході України. Але у самому місті є тільки одна рибна крамниця, бо усі кіоски вже зайняті м'ясом)) 

І трохи місцевої екзотики:






Немає коментарів:

Дописати коментар